Movie stars...

Vi måste ju upprätthålla vår skådespelarkarriär efter krogshowen med en filminspelning!

Skämt åsido, idag var kollegan G och jag ute med turistchefen och ett filmteam för att filma en liten reklamfilm för en av våra bussturer. Det var medeltidstema idag, så vi besökte några platser från medeltiden, bland annat Opensten, Södra Åsarps kyrka och så Torpa stenhus.


Inför Eurovision

Jaha, då närmar sig uppenbarligen Eurovision Song Contest med stormsteg och jag kollar in bidragen på förhand i år, för skojs skull.

Ska inte tråka ut er med några långa utläggningar redan nu men några kommentarer kan jag ju lägga:

Montenegro - nä, urdåligt och urkonstigt. En etta.
Island - ja, men det var inte så illa. Det här gillar jag. Mystiskt och lite surrealistiskt och vad fint med fiolen! Dom ska till final. Trea.
Grekland - hade förväntat mig mer. Svenskproducerat hjälpte inte. Grekland kan bättre. Halvdant. Tvåa.
Lettland - har lite svårt att bestämma mig, det är inte bra men det är inte dåligt heller. Trallvänligt men väldigt simpelt. Njae. Två och en halv.
Albanien - ballader har svårt i Eurovision Song Contest, i synnerhet om ingen förstår vad som sjungs. Det blir en etta.
Rumänien - Lalilalilali så käckt det blev med dragspel och allt. En etta.
Schweiz - annorlunda inslag i detta sammanhang. Inte min typ av musik men sämre har jag hört. Tvåa.
Belgien - Njae, lite jobbigt. Tråkigt. Och jag stör mig på sångerskans sångteknik. En och en halv.
Finland - nämen, här kommer ett bidrag på svenska! Rätt fint! Kanske lite sömnigt. Men fint. En trea.


London dag 4

Fjärde dagen bjöd på strålande väder. Under den förfärliga kanalturen hade vi passerat London Zoo och då fick Lilleman för sig att vi absolut måste dit! Så fick det bli. Det blev en härlig dag i solskenet.Och en väldigt ovanlig och underlig sköldpadda fanns också där:När vi tröttnat på djurparken och blev hungriga tog vi bussen därifrån, käkade lunch och tog en sista utflykt till Trafalgar Square. Barnen hävdade nämligen att om man klappar lejonen vid Nelson-monumentet där så kommer man helt säkert till London igen. Så det var de ju tvungna att göra!Med det sa vi Bye Bye London - see you again!

Och så tog vi flyget hem igen!

London dag 3

Tredje dagen började ett par minuters promenad från hotellet. Det var dags för Lillemans ena stora mål med resan: Tower of London. Vi började med att fota Towern från hotellet.Sedan gick vi in och försåg oss med en audioguide. Här fanns ingen barnvandring och engelskan var ganska svår så vi tog en och översatte till barnen.Lilleman var jätteintresserad av allt, särskilt i White Tower (där försökte vi smita ut i förväg men det gick han inte med på för det var några rustningar som vi inte hade tittat på).

Efter Towern tog vi båten på Themsen bort till Westminster Pier för att infria Lillemans andra stora önskan: att få se Big Ben.På vägen dit såg vi också London Eye - svindyrt och jättelång kö så det får nog bli en annan gång...de båda höjdrädda föräldrarna var inte överförtjusta i idén att bege sig upp där.Så gick vi till Westminster Abbey. Där hade de en annan variant på barnvandring med en folder och karta och en massa mysterier och frågeställningar att lösa. Barnen löste uppgifterna efter bästa förmåga - det var ju på engelska så ibland svarade de på svenska när det var för svårt. Sedan lämnade de in papperen i shopen och fick varsin jättestor chokladmedalj med guldhölje!
Sedan var alla hungriga så det fick bli publunch igen! Barnen var på bättre humör än det ser ut, faktiskt!Efter lunch blev det promenad till Buckingham Palace. Drottningen var hemma som synes och när Majsan fick se att flaggan var hissad blev hon så här glad:Sedan gick vi på Harrods! Jättekul att gå och titta på allt SJUKT dyrt och tjusigt! Roligast var husdjursavdelningen - en hel våning - med allt man kan tänka sig till husdjur.

Så tog vi tunnelbanan till Piccadilly Circus. Och tog en bild såklart...Sedan gick vi till Hamley´s - leksaksaffären med sex våningar. Där blev vi kvar läääänge. Drottningen var också där, faktiskt.Barnen hade sparat julklappspengar och månadspengar och hade en mindre förmögenhet att handla för, så det tog lång tid att välja bland allt! Till slut kom vi i alla fall därifrån och skulle ta tunnelbanan från Oxford Circus hade vi tänkt. Problemet var att det hade tusentals andra tänkt också. Det var fullkomligt smockfullt med folk precis överallt och världens kö ner i trappan till tunnelbanan! Helt förfärligt att gå där med två barn som vi höll krampaktigt i, så vi satte oss på en buss istället som råkade komma förbi. Det var ett lyckokast för den var nästan tom och ungarna ville gå upp på "övervåningen". Där var vi mol allena och bänkade oss längst fram. Sedan satt vi där i kvällningen och tittade ner på alla horder av människor som rörde sig på gator och torg! En riktig höjdarupplevelse tyckte barnen som ju dessutom fick åka dubbeldeckare!

Kvällen avslutades på restaurang nära hotellet.
London dag 2

Nästa dag blev det ett intensivt program! Vi började med att åka till Saint Pauls Cathedral (fotoförbud!). Där hade de audioguider på 11 språk men inte på svenska så vi valde att ta den engelska barnvarianten, vilket var jättebra! Eftersom alla fyra hade barnversionen kunde vi hjälpa barnen lite med engelskan. Det var touch-skärmar och man kunde välja frågor och spel och annat kul som barnen tyckte var jätteroligt.

Sedan blev det en sväng på Camden Market och inköp av pizzaslice till barnen i ett gatustånd. Vi hann också med varm choklad (somliga drack dock inte varm choklad...) på en pub.
Sedan hade vi bokat in oss på en kanaltur från Camden Town till Little Venice. Det tog för det första en dryg halvtimme att hitta stället som båten skulle gå ifrån. Det gjorde vi förresten inte heller för när vi hade frågat fyra infödingar som inte heller visste gick vi utmed kanalen och mötte till slut båten. Då krävdes det fyra försök innan "kapten" lyckades lägga till. Det var bara vi som skulle med! I snålblåst, kyla och ösregn åkte vi sedan en båttur som skulle ta 45 minuter men tog 1,5 timme eftersom "kapten" körde på det mesta på vägen och fick stanna en gång och tömma propellern på skräp (tur det var två meter till kanten och alla i familjen är simkunniga, annars hade vi nog inte vågat åka vidare).

Fast barnen var glada ändå:Väl framme i Little Venice tog vi oss till Kensingon Palace. Majsans önskemål i London var nämligen att få dricka afternoon tea på ett slott! Såklart vi fixade det! I orangeriet invid slottet dukades nämligen upp för just detta. Lite kö in men efter 20 minuter fick vi vårt bord. Och det var faktiskt värt väntan. Vi hade ju dessutom hoppat över lunchen (sånär som på barnens pizzabitar) och tur var väl det! Alla fick nämligen varsitt trevåningsfat!

Proppmätta gick vi sedan in i slottet och strosade runt där en stund. Barnen handlade lite i butiken och sedan stängdes stället och vi åkte tillbaka till hotellet. Jag fick en fruktansvärd huvudvärk och låg däckad ett par timmar men efter att maken lyckats få fatt i två paket olika huvudvärkstabletter och jag vilat en stund kom jag på benen igen så vi kunde gå ut och äta middag på stan!London!

På påsklovet åkte vi till London! Det blev några intensiva men roliga dagar där vi försökte hinna med så mycket som möjligt eftersom barnen aldrig varit där tidigare.

Vi flög från Göteborg på morgonen och landade före lunch. Vi åkte direkt till hotellet, checkade in och begav oss ut på stan. Lunchen intogs på en pub nära Leicester Square efter att vi kvitterat ut våra London Pass som vi beställt på nätet.Efter lunchen begav vi oss till Science Museum där vi fick utforska rymden och ge oss in i hjärnans fascinerande värld - bland mycket annat.

Sedan var alla jättetrötta så vi begav oss tillbaka till hotellet och åt middag på en närliggande pub med barnhörna och barnmeny!


Glad påsk!

Man kan ju tro att det snarare är jul, så mycket snö som vi har här uppe hos oss! Men vi trotsar vintervädret och har vårpyntat. Det blir inte mycket påskpynt - vi satsar mer på nya vårliga krukväxter. Men en liten höna och ett och annat ägg har det blivit.

Ikväll bär det iväg till traditionellt påskfirande i goda vänners lag.

Glad påsk på er!
Borgmästarparet!

Idag var det maskerad i skolan. Lilleman hade fått för sig att han skulle vara borgmästare. Jojomensan, och borgmästaren skulle ha skjorta, svarta byxor, kavaj, findojor, hatt och käpp! Samt mustasch. Häromdagen när Majsan gick på stan med ett par kompisar hittade hon en lösmustasch i leksaksaffären som hon omgående inhandlade till sin bror. Själv bestämde hon sig för att vara borgmästarens fru. I min gamla skotska kilt från 70-talet, min mormors rutiga basker, en röd väska hon hittade i klädkammaren samt egna stövlar och blus ställde hon (motvilligt, som synes) upp för fotografering bredvid borgmästaren.


Vårdag på jobbet

Igår var jag i Skara och gjorde en intervju med biskopen. På vägen hem var vädret så underbart vårigt och vackert att jag bestämde mig för att tillbringa lunchrasten med en kamerapromenad i ett naturreservat.Sedan blev det ett besök i Gudhems kyrka med anledning av det nya projektet som drog igång 1 april (jo, jag har nytt jobb på halvtid!). Ett besök i kyrkan, lite studerande av hur mobilguidningen funkar och ett samtal med kyrkvaktmästaren. Och så några bilder...


RSS 2.0