London dag 2

Nästa dag blev det ett intensivt program! Vi började med att åka till Saint Pauls Cathedral (fotoförbud!). Där hade de audioguider på 11 språk men inte på svenska så vi valde att ta den engelska barnvarianten, vilket var jättebra! Eftersom alla fyra hade barnversionen kunde vi hjälpa barnen lite med engelskan. Det var touch-skärmar och man kunde välja frågor och spel och annat kul som barnen tyckte var jätteroligt.

Sedan blev det en sväng på Camden Market och inköp av pizzaslice till barnen i ett gatustånd. Vi hann också med varm choklad (somliga drack dock inte varm choklad...) på en pub.




Sedan hade vi bokat in oss på en kanaltur från Camden Town till Little Venice. Det tog för det första en dryg halvtimme att hitta stället som båten skulle gå ifrån. Det gjorde vi förresten inte heller för när vi hade frågat fyra infödingar som inte heller visste gick vi utmed kanalen och mötte till slut båten. Då krävdes det fyra försök innan "kapten" lyckades lägga till. Det var bara vi som skulle med! I snålblåst, kyla och ösregn åkte vi sedan en båttur som skulle ta 45 minuter men tog 1,5 timme eftersom "kapten" körde på det mesta på vägen och fick stanna en gång och tömma propellern på skräp (tur det var två meter till kanten och alla i familjen är simkunniga, annars hade vi nog inte vågat åka vidare).

Fast barnen var glada ändå:



Väl framme i Little Venice tog vi oss till Kensingon Palace. Majsans önskemål i London var nämligen att få dricka afternoon tea på ett slott! Såklart vi fixade det! I orangeriet invid slottet dukades nämligen upp för just detta. Lite kö in men efter 20 minuter fick vi vårt bord. Och det var faktiskt värt väntan. Vi hade ju dessutom hoppat över lunchen (sånär som på barnens pizzabitar) och tur var väl det! Alla fick nämligen varsitt trevåningsfat!





Proppmätta gick vi sedan in i slottet och strosade runt där en stund. Barnen handlade lite i butiken och sedan stängdes stället och vi åkte tillbaka till hotellet. Jag fick en fruktansvärd huvudvärk och låg däckad ett par timmar men efter att maken lyckats få fatt i två paket olika huvudvärkstabletter och jag vilat en stund kom jag på benen igen så vi kunde gå ut och äta middag på stan!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0