London dag 3

Tredje dagen började ett par minuters promenad från hotellet. Det var dags för Lillemans ena stora mål med resan: Tower of London. Vi började med att fota Towern från hotellet.



Sedan gick vi in och försåg oss med en audioguide. Här fanns ingen barnvandring och engelskan var ganska svår så vi tog en och översatte till barnen.



Lilleman var jätteintresserad av allt, särskilt i White Tower (där försökte vi smita ut i förväg men det gick han inte med på för det var några rustningar som vi inte hade tittat på).

Efter Towern tog vi båten på Themsen bort till Westminster Pier för att infria Lillemans andra stora önskan: att få se Big Ben.



På vägen dit såg vi också London Eye - svindyrt och jättelång kö så det får nog bli en annan gång...de båda höjdrädda föräldrarna var inte överförtjusta i idén att bege sig upp där.



Så gick vi till Westminster Abbey. Där hade de en annan variant på barnvandring med en folder och karta och en massa mysterier och frågeställningar att lösa. Barnen löste uppgifterna efter bästa förmåga - det var ju på engelska så ibland svarade de på svenska när det var för svårt. Sedan lämnade de in papperen i shopen och fick varsin jättestor chokladmedalj med guldhölje!




Sedan var alla hungriga så det fick bli publunch igen! Barnen var på bättre humör än det ser ut, faktiskt!



Efter lunch blev det promenad till Buckingham Palace. Drottningen var hemma som synes och när Majsan fick se att flaggan var hissad blev hon så här glad:



Sedan gick vi på Harrods! Jättekul att gå och titta på allt SJUKT dyrt och tjusigt! Roligast var husdjursavdelningen - en hel våning - med allt man kan tänka sig till husdjur.

Så tog vi tunnelbanan till Piccadilly Circus. Och tog en bild såklart...



Sedan gick vi till Hamley´s - leksaksaffären med sex våningar. Där blev vi kvar läääänge. Drottningen var också där, faktiskt.



Barnen hade sparat julklappspengar och månadspengar och hade en mindre förmögenhet att handla för, så det tog lång tid att välja bland allt! Till slut kom vi i alla fall därifrån och skulle ta tunnelbanan från Oxford Circus hade vi tänkt. Problemet var att det hade tusentals andra tänkt också. Det var fullkomligt smockfullt med folk precis överallt och världens kö ner i trappan till tunnelbanan! Helt förfärligt att gå där med två barn som vi höll krampaktigt i, så vi satte oss på en buss istället som råkade komma förbi. Det var ett lyckokast för den var nästan tom och ungarna ville gå upp på "övervåningen". Där var vi mol allena och bänkade oss längst fram. Sedan satt vi där i kvällningen och tittade ner på alla horder av människor som rörde sig på gator och torg! En riktig höjdarupplevelse tyckte barnen som ju dessutom fick åka dubbeldeckare!

Kvällen avslutades på restaurang nära hotellet.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0