Kroatien dag 6 - fyra länder och tre huvudstäder på en dag

Idag vaknade vi i Bratislava, Slovakien, men skulle hinna med att besöka Wien i Österrike, åka igenom Slovenien och sedan övernatta i Zagreb i Kroatien innan dagen var slut. 

Vi började med att ta oss ut ur Bratislava och åka över den kända bron.


Mellan Bratislava och Wien är det bara sju mil och fin motorväg så det blev inte av att vi stannade för frukost förrän vi kom fram till Wien. Där parkerade vi alldeles vid Stephansplatz i ett oerhört spejsigt parkeringshus. Vi fattade först ingenting av instruktionerna. Jag fick gå ut och fråga en karl som satt på ett kontor. Han pekade bara på instruktionerna så alla klev ur utom maken. Sedan körde han in bilen i en jättetrång grej. Sedan kom han ut och så såg vi hur bilen plockades upp och åkte iväg. Karln från kontoret pekade en våning ner och sa att vi skulle få ut bilen där. Jag trodde ALDRIG att vi skulle få se den bilen igen. Maken bara skakade på huvudet och skrattade och sa att detta ska ju bli intressant....

Sedan tittade vi på Stephansdomen innan vi gick och åt frukost.Så blev det en stadsvandring i Wien. Med det kända operahuset såklart.


När vi tittat klart gick vi tillbaka till parkeirngshuset, betalade och fick ett kort som vi stoppade in en maskin (på en annan våning än vi alltså lämnat bilen). Det fanns kameror och tv-skärmar så vi kunde se hur bilen, som hamnat i ett fack hämtades ut, åkte iväg, kom ner till vår våning och landade på en platta som snurrade runt så bilen vändes åt vårt håll och sedan öppnades en dörr och där stod vår bil. Det var roligt! Maken hoppade in, körde ut bilen och vi klev in och så kunde vi åka vidare. 

Färden styrdes till Schloss Schönbrunn. Vi gick dock inte in i slottet utan nöjde oss med att beskåda det utifrån.Nästa anhalt var Zagreb. Vi åkte några mil genom Slovenien innan vi kom in i Kroatien och stannade och åt en sen lunch på en restaurang i en liten stad. Sedan nådde vi snart Zagreb. Lägenheten låg alldeles nära den stora katedralen som vi förstås besökte när vi lastat in, fräschat upp oss och bytt om till kvällen.


Zagreb visade sig vara en oerhört charmig och trevlig stad. Barnen införskaffade nya solbrillor innan vi gick för att äta middag.


Sedan hamnade vi på ett steakhouse ett par timmar innan vi proppmätta gick tillbaka till lägenheten igen. Imorgon blir det poolhäng vid havet!

Kommentarer
Postat av: Mormor

Men jösses vad ni har sett mycket! Lät ju spännande med bilparkeringen...hahaha! Nu behöver ni nog vila några dar!Kram

2015-06-17 @ 21:54:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0