Kroatien dag 5 - Bratislava

Dagen började med det utlovade badet - före frukost. Efter en frukostbuffé som väl med svenska mått lämnade en del övrigt att önska (barnen åt sockerkaka med nutella på....vi föräldrar åt lite bacon och en bit baguette och varsin kopp kaffe) packade vi ihop, checkade ut och reste vidare. 


Nästa anhalt var Bratislava. Vi hade bokat en jättefin lägenhet nära Gamla stan med två stora rum och kök och badrum. Dessvärre var det byggarbete så elen var avstängd när vi kom. Så vi bar in väskorna och begav oss ut på en låååång stadspromenad. 

Ärkebiskopens palats:


Gamla rådhuset:Mikaeliporten:


Novy Most-bron:Slottet:


St Elizabeth´s church - Blå kyrkan:


När vi kom tillbaka till lägenheten hade vi fortfarande ingen ström så vi ringde efter innehavaren. Efter måååånga om och med kom nån från elbolaget dit och fick fart på strömmen igen - det var varmt så vi höll på att kolavippen och kunde inte ladda några enheter och skulle ju inte se något i mörkret heller på kvällen så det var väl att den kom tillbaka.

Vi blev rekommenderade en lokal restaurang runt hörnet och gick dit. Rejäl slovakisk mat. Det blev vitlökssoppa till förrätt - serverad i ett jättebröd. Majsan och jag delade:Barnen valde kyckling och maken och jag beställde in en gemensam köttbricka med två sorterts potatis. Såå mycket mat och såååå jättegott.


Sedan var alla trötta och eftersom en lång dag väntar i morgon travade vi "hem" igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0