Kroatien dag 4 - Auschwitz och oplanerad övernattning i Slovakien

I morse när vi vaknade så ösregnade det. Fullständigt vräkte ner. Men vi hade bokat biljetter i Auschwitz till klockan nio så vi begav oss dit. Gps:en som vi trodde vi hade fått igång visade sig inte funka i Krakow ändå. Som tur var hade vi "skärmdumpat" av kartbilderna på mobilen så vi navigerade efter det istället. Och rätt som det var när vi var halvvägs där så kom GPS-Maja igång!

I Auschwitz gick det smidigt. Det tog lite längre tid att ta sig dit än vi trodde, på grund av vägarbeten och väldigt dåligt väder men när vi parkerade, fem i nio, så var det uppehåll och klart. Vi fick hämta ut våra gratisbiljetter i en lucka och sedan var det bara att gå in. 

Barnen tyckte väl inte det var superintressant, i alla fall inte dottern. Sonen, däremot, var mer påläst och intresserade sig för det mesta.

Nu har de i alla fall sett det och lärt sig lite på kuppen!

Så lämnade vi Auschwitz och styrde kosan mot nästa övernattningsställe. Sonen hade önskat att få äta på KFC vilket han aldrig gjort så vi ställde in gps:en och den visade oss rätt in i ett köpcenturm till dotterns förtjusning.


Och mat blev det!Meningen var att vi skulle åkla in i Tjeckien och övernatta på ett fint ställe som heter Stara Ameryka och ligger i staden Jablukov. Där fanns fina bilder (på hemsidan och booking.com) på pool och vattenrutschbana. Trots att det regnade lite igen var barnen helt inställda på att bada. Men när vi väl äntligen hittade stället var poolen tom - eller rättare sagt, det var byggjobbare i den. Och hela stället såg helt nedgånget ut så maken gick in och bokade av. Som tur var gick det bra - han påpekade att vi valt stället för poolens skull, för att barnen skulle få bada. 

Istället hamnade vi i Slovakien och kom till en liten stad som heter Zilina. Där hittade vi ett jättefint hotell - Penzion Central Park. Med inomhusbassäng. När vi väl checkat in visade det sig dock att den var stängd på måndagar! Så vi får bada i morgon bitti istället.


Dagens ungdom slappade en stund...Sedan tog vi en promenad i staden.
Åt gjorde vi på hotellet. Jättegott och mycket prisvärt!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0