Kroatien dag 2 - Warszawa

Klockan sex väcktes vi av båtens väckningssignal. Och en timme senare skulle vi vara ute ur hytten. Sedan fick vi vänta en halvtimme innan bildäck öppnade. Tur det fanns fri wifi....


Vi stannade vid ett Auchan (stort varuhus) och handlade diverse grejer. Superbilligt i Polen! Bland annat inhandlades frukost - vi hade skippat det på båten för dels hade vi fått gå upp ännu tidigare och dels så är vi inte så matintresserade tidigt på morgonen. I synnerhet inte barnen. Så istället blev det frukost längs vägen.


Det visade sig att vi gjort fel när vi uppdaterat gps:en och vi hade lyckats ladda om Västra Europa istället för att ladda upp Östra. Inga kartor alltså! Men det gick bra ändå. När vi kom fram till Warszawa och åkte mot lägenheten ringde ägaren och meddelade att personalen ringt och sagt att det skulle dröja ännu en timme innan den var klar. Så vi styrde kosan mot Lazienkiparken istället. Vi hade köpt mycket bröd och hade gott om pålägg kvar (och medhavd bilbatteridriven kylbox) så vi fixade mackor och juice och tog med in i parken. 

Lite bilder från parken:
Vi klev in i lägenheten alldeles lagom till prinsbröllopet och såg brudparet komma in i kyrkan och avlägga sina löften. När prinsen sagt ja och Sofia blivit prinsessa gav vi oss ut på stan. Vi bor jättebra, alldeles nära en spårvagnshållplats och tre hållplatser från Gamla stan. Vi köpte enkelbiljetter i en automat och klev på. Sedan blev det lite att dricka vid slottet och en liten promenad.


Det var fler som gifte sig denna dag. Inom loppet av en halvtimme såg vi fyra brudpar. 


Sedan gick vi runt och kollade på restauranger men hamnade på samma som förra gången vi var här. Så himla god mat och dessutom hade de uteservering i skugga vilket var skönt eftersom det var 29 grader varmt. 


E avslutade med en jätteglass som han hittade på vägen. Ja, glassen låg ju inte på vägen men glasskiosken gjorde det.


Sedan klev vi av spårvagnen efter två stationer för det låg ett Carrefour där och vi skulle köpa lite vatten. Men där uppenbarade sig ett stort köpcentrum och Majsan sprang in genom ena butiken och ut genom andra och hann shoppa lite också.


Sedan travade vi hem och kollade resten av prinsbröllopet. Maken gjorde ett nytt försök med gps:en men nu funkade plötsligt inte sladden! Får se om vi kan hitta en i morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0