Polen dag 2

Dagen började med avfärd direkt efter frukost klockan 8 och efter ett par timmar rastade vi på en rastplats vid en sjö för kaffe och toabesök. 
Sedan gick resan vidare mot Kopernikus födelsestad Torun, en mysig liten stad. Där fick vi zurek, typisk polsk soppa och en stunds fri tid på stan. 
Torun är en medeltidsstad, grundad på 1200-talet och kanske mest känd för att Copernicus kom härifrån. Han stod såklart staty vid torget.


Sedan hade vi drygt ett par timmars resa till Warszawa men det kom att bli mycket längre eftersom vi blev inblandade i en trafikolycka. Som tur var stod bussen still för att släppa ut en bil som var på väg att svänga ut från höger. Då kom en stolle från motsatt håll och skulle passa på att göra en vänstersväng utan att blinka samtidigt som bilen bakom passade på att köra om. Så då small två bilar och vår buss ihop! Ingen blev skadad och bussen fick bara lite skråmor men vi fick ju invänta polisen och en del pappersarbete. 2,5 timmar tog det och när polisen konstaterat att skulden låg hos den omkörande bilen och chauffören där blev av med körkortet kunde vi åka vidare. Tur att det inte blev värre!


Efter en stund fick vi poliseskort fram till en mack för att fler papper skulle skrivas men då fanns det ju i alla fall toaletter och möjlighet att handla. 


Detta gjorde att klockan även denna kväll blev nio innan vi kom fram till hotellet. Där väntade buffé, ett glas vin i baren och ja, sedan var det läggdags.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0