En kväll med middag och klassisk musik (Polen dag 5)

Ikväll gick de övriga (de flesta i alla fall) på judisk afton. Vi hade dock redan hemma sett att det var en konsert i en av Krakows fantastiska kyrkor där De fyra årstiderna skulle spelas. Den har vi försökt komma iväg på flera gånger men alltid har det kommit något emellan. Men ikväll blev det av!

Vi gick till kyrkan strax efter klockan 18 för att se om de sålde biljetter. Det gjorde de. Dessutom stod en trevlig ung man där och frågade om vi ville ha en gratis guidad tur på tio minuter. Så fick vi varsin audioguide och fick en mcket bra guidning av kyrkan.

Sedan gick vi och åt en fantastiskt god middag på en restaurnag alldeles intill kyrkan innan vi knatade tillbaka för att inta våra platser. Det var samma ensemble som förra gången vi var här och denna gång började de med några utvalda favoriter, lite filmmusik och sånt. Sedan tog alla satserna ur De fyra årstiderna vid. Och som extranummer blev det mer filmmusik. Så otroligt fint! Vilken kväll!

Så promenerade vi tillbaka till hotellet och packade ihop våra tillhörigheter. Tidigt i morgon bitti checkar vi ut och ger oss iväg till saltgruvan i Wielicka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0