Utflykt till Gdansk och polsk middag

Igår tog vi tåget tillbaka till Gdansk. Det tar 20 minuter och kostade 14 zloty för alla fyra enkel väg, ca 30 kronor. 

Vid stationen ligger Solidaritetsmuseet som var vårt första mål. Vi lånade audioguider och fick en intressant lektion om Polens historia i modern tid. 

Sedan gick vi till gamla stan och hamnade på en uteservering på en italiensk restaurang (förvånande...)
Det stod en kock och lagade mat utomhus och han kom dessutom fram med smakprover till oss. Sedan gick vi till torget. Guiden på fredagens stadsvandring hade berättat att det klockan 13, 15 och 17 dök upp en dam i ett fönster i ett av husen där. Vi var där strax före klockan tre så vi väntade in henne. Och jodå, rätt som det var så öppnades fönstret och hon steg fram! Sedan gick vi tillbaka till stationen och tog tåget "hem" igen. 

Efter lite vila och slappande skulle vi gå och äta tapas i närheten av där vi bor. Den här skylten hade de satt upp där! 


Tyvärr visade sig det där med service stämma. Vi väntade länge innan vi fick gå och hämta en servitris som helt ointresserat pekade på ett bord och sa "ni kan väl kanske sitta där då". Vi gick igen. 

Så hamnade vi på restaurangen till ett litet oansenligt pensionat (Irena). Det låg sexa på tripadvisor av Sopots alla restauranger och nu förstår vi varför. Sååå god mat!! Hade vi vetat att det var jätteportioner så hade vi skippat förrätten. 

Örtbakt Camembert och potatisdumplings med kalv (typ kroppkakor) till förrätt. 
Sedan hade Lilleman valt stekt torsk och Majsan ryggbiff med pepparsås. 


Maken valde Beauf Borgiognne och jag tog något supergott fläskkött med stuvad kål som smälte i munnen. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0