Barnkalas på Glasets hus

Idag har vi haft barnkalas. Och för första gången åkte vi faktiskt hemifrån! Egentligen tycker vi att det går jättebra att ha kalasen hemma och tycker det är rätt roligt - men eftersom "alla andra" får ha kalas i simhallar och bowlinghallar och allt möjligt tyckte Lilleman att det var hög tid att han också fick det. Valet föll på att ha kalas i hyttan på Glasets hus.
 
Först blev det en liten guidad minitur i museet där barnen fick lära sig lite om glas, om brukets grundare Gustav som var soldat hos Karl XII, om hur det såg ut i hyttan förr, om de små hyttsnokarna som började jobba redan i sexårsåldern, hur tung en pipa var förr, hur en glaspress såg ut och hur det här med glasåtervinning funkar.
 
Sedan kom vi in i hyttan där glasblåsaren Richard höll en liten "show" för imponerade ungar.
 

Sedan fick festföremålet, födelsedagsbarnet själv, blåsa en kula. En nervös kille tog plats på mästarstolen men med Richard som pedagogisk lärare och pappa som assistent så gick det ju som en dans!
 

Sedan skulle den lilla "öglan" att hänga kulan i fixas till och böjas. Även det gick bra.
 
 
Så här fint blev det! Lite suddig bild, det var lite bråttom när kulan sedan skulle in snabbt i kylugnen!
 

Sedan var det dags för alla andra barn att prova. Alla ville såklart testa att blåsa - strunt samma om det "blev nåt" eller inte. Så först fick alla blåsa en bubbla för att prova på. Men så är det ju kul att göra något som man får behålla också, efter sitt livs första försök i en glashytta, så alla barn "tryckte" också varsin ljuslykta i den färg de själva valt.
 
Nu har alla föräldrar gett tillstånd till att barnen finns med på bloggen - och flera av dem ville också ha adressen - så här kommer ett collage med ALLA barnen!
 
 
 
Efter stunden i hyttan var det dags för tårta och presentöppning. Cafépersonalen hade dukat så fint och gjort världens smarrigaste godistårta!
 
 
Sedan återstod bara utdelningen av godispåsar - dagen till ära i form av gammaldags karamellstrutar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0