USA dag 20: Kryssning

En helt fantastisk dag! Vi landsteg på ön Roatan utanför Honduras vid tiotiden. 
Rederierna säljer alltid svindyra utflykter och försöker få folk övertygade om att det är fullkomligt livsfarligt att ta sig runt på egen hand. Det brukar de lyckas rätt bra med. Oss tjänar de dock inga pengar på. Nog får man vara lite försiktig och uppmärksam i länder där man inte känner till det, men vi tog en taxi från hamnen till en strand jag hade tittat ut i förväg. Den hette West Bay Beach. Taxiröreslen verkade väldigt seriös och chauffören vinkade glatt till hamnvakter och poliser. Vi gjorde upp om att han skulle hämta oss klockan tre och få betalt först då (eftersom vi anade att det inte gick att vifta på en taxi vid stranden) och det gick alldeles utmärkt. Han var på plats i god tid före tre och vi betalade den summa vi kommit överens om först när vi var tillbaka i hamnen. 

Stranden var verkligen en riktig paradisstrand - helt underbar! Vit sand och turkosblått vatten, palmer överallt och mangoträd i mängder. Rena rama drömmen!


Majsan passade på att få håret flätat i skuggan under en palm. Samtidigt fick jag massage på en solsäng under samma palm, av ett rekorderligt fruntimmer med rejäla nypor. 20 dollar för en 45-minuters helkroppsmassage. Såååå skönt!


Tillbaka i hamnen var det underhållning och musik överallt. Lilla skutan: Vision of the Seas.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0