USA dag 15: Orlando

Det som blev en god tvåa på favorittopplistan i Florida var Wild Florida Airboats, en som vi förstod det ganska ny liten vildmarkspark invid en sjö/träskmark. Det var väl inte Everglades direkt men så nära vi kunde komma i vår del av Florida. 

Vi hade bokat en timmes båttur med "airboat" och sedan ingick också besök i den lilla parken. Lugnt och skönt, inte mycket folk alls och fantastiska naturupplevelser. Här var vi långt ifrån plastfigurer och folkmassor! Resan från hotellet tog 45 minuter.

Vi gick ombord på en liten airboat tillsammans med ett par andra familjer (det fanns plats för 12 personer plus kapten). Så tog vi på hörlurar och så gick det i en vindlande och svindlande färd genom Floridas natur. Vi såg massor av fåglar och växter, där fanns näckrosor i mängder. Då och då stängde kapten av fartvidundret och så gled vi fram helt stilla - och såg faktiskt också några alligatorer!Mother-and-daughter-with-captain-selfie:


När kapten frågade om någon ville provsitta så var Lilleman inte sen att nappa:


Parken hade mängder av djur. Här är några av flygfäna...
Uppmuntrande skylt...

Höjdpunkten för Lilleman var förstås att han fick hålla i en alligator - som fanns i parken och som djurskötarna tejpade igen munnen på, fast det bara var en bebis. Han heter Barney. Den fullvuxna hannen i parken var nästan 4 meter lång och vägde över 400 kilo. Den fick man INTE kela med...På vägen hem gjorde vi några shoppingstopp och stannade också för lunch på IHOP - International house of pancakes - som barnen fått för sig att de ville gå till. Lilleman beställde chokladpannkakor. Smakade mest kakao och bakpulver. Msjsan åt upp sin sandwich i ett nafs och ville sedan också ha pannkaka. Hon har avskytt pankisar sen hon föddes men hade nu en ide om att amerikanska fluffiga pannkakor var godare. Men det var de inte, insåg hon. Jaja, man får ju aldrig veta nåt om man inte provar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0