Slottsrunda och hemfärd

På söndagen på vår lilla slottsweekend åkte vi hemåt, men passade förstås på att se några slott på vägen. I Övedskloster åkte vi upp till kyrkan, som var öppen! De skulle egentligen haft friluftsgudstjänst vid en kyrkoruin men det regniga vädret gjorde att den flyttats till kyrkan. Vi kom precis lagom till gudstjänsten så vi stannade kvar på den. Sedan visade församlingsborna var slottet låg, så det blev en sväng dit. 
Vid slottet fanns urgulliga alpackor som man fick mata så det gjorde maken förstås. Bjärsjölagårds slott var också fint - och stängt!


Men Bosjöklosters slott var öppet. Här gjorde vi misstaget att lösa entré eftersom vi blev så glada över att få komma in i slottet. Det var jättestort och vi betalade glatt 80 kronor var för at få komma in - men inte fick vi se mycket av slottet. Ett litet rum med en ointressant konstutställning och ett annat rum med några dockor utklädda till nunnor var det som ingick i de 80 kronorna. En stor besvikelse. 

Kyrkan var däremot fin - fast där behövdes ju inga entrébiljetter.
Vi åt i alla fall varsin räksmörgås till lunch i caféet innan vi åkte vidare. Nu blev det ett besök på Hovdala slott. Lite lustigt var det när vi parkerade där. Ur bilen bredvid som parkerade precis samtidigt klev nämligen en bekanting hemifrån! Hon var på slottsrunda med sin dotter så vi tog en fika ihop med dem. 


Sedan var det dags att styra kosan hemåt till våra barn och katter som mina föräldrar - som ställer upp för oss i vått och torrt - hade haft hand om. De åkte glatt 15 mil enkel väg och flyttade in hos oss över helgen, tack tack tack för det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0