Dagen efter dopparedagen

Oj, i julhelgen har det varit ganska tomt med besökare härinne! Men innan dess var det massor av folk här. Glöm inte att skriva en liten hälsning. Det går bra att vara anonym om man vill men det är trevligt med en liten kommentar emellanåt!

Är det något av tipsen i kalendern ni gillat? Något som ni provat? Skriv gärna i kommentarsfältet och berätta!

Igår firade vi jul med hela släkten hemma hos oss. Det hela började med julspel i kyrkan. Barn- och ungdomskörerna medverkade och var jätteduktiga. Vår lilla Majsa sjöng solo i den smockfulla kyrkan så farmor grät och föräldrarna var omåttligt stolta över dotterns fina insats.

Sedan tog vi det väldigt lugnt - fixade färdigt lite av maten och vilade innan brorsan med blivande fru och mina föräldrar droppade in. Svärföräldrarna var ju redan på plats. Så kollade några på Kalle Anka och andra satt och pratade i köket. Efter Kalle kom brorsdöttrarna som firat jul med sin mamma på dagen. Så dukade vi upp ett härligt julbord som alla bidragit till med olika maträtter. Ungarna kunde knappt hejda sig innan julklappsutdelningen och tyckte vi vuxna åt fruktansvärt länge och långsamt.

Men så var det äntligen dags för klapparna. Någon extern tomte har vi inte längre utan barnen turades om att ta på sig tomteluva och dela ut paket. Vi delar alltid ut ett paket i taget, läser upp rim, sedan får den som ska ha paketet gissa och därefter öppna medan alla tittar på. Så julklappsutdelningen tar låååång tid. Man får se till att dra ut på det roliga.

Sedan blev det ostbricka och julgodis och när jag skjutsat hem släkten åkte jag och övade inför julnattsmässan. Maken anslöt i kyrkan och vi var inte hemma förrän klockan var nästan halv två.

Bilder från julfirandet:



Lilleman gillar Kalle Anka.


Vår egen hovfotograf gick runt med sin egen kamera och fotade mer än mamma...


Förväntan ligger i luften...


Alla fyra var tända.


Det var adventsstjärnor till och med i glasen!


Vissa tröttnade halvvägs in i julklappsutdelningen.

Kommentarer
Postat av: Gun

En helt fantastisk adventskalender du gjort. Massor med tips tog jag till mig, men i år har jag tagit Atelje Skogslyckans dukning med granris, hyacinter och röda små ljuskoppar. Det blev så fint....

Tack för det fina julkortet och årshändelserna.

Kram Gun

2011-12-25 @ 17:39:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0