Helg i Amsterdam

Så var vi då hemma i vardagen igen - en vecka åtminstone innan det åter bär iväg utomlands.

Vi fick en fantastisk helg i Amsterdam, maken och jag på tumanhand. Makens 40-årsdag firades med att vi gick upp klockan fyra (!) - jag sjöng inte, det borde jag kanske ha gjort... Det bar iväg till Landvetter och vid halv tiotiden landade vi på Schiphol. Sedan väntade kulturella begivenheter i en takt som sällan skådats. Fast det var inte alls stressigt, faktiskt. Vi köpte I Am Sterdam-kort så vi kunde gå in genom ena museet och ut genom nästa, i princip. En fika på flygplatsen innan vi tog tåget in till stan, checkade in på Hilton (blev uppgraderade igen, prisat vare Diamondkortet, eller prissatt vare Diamondkortet kanske man ska säga, och fick en svit på Executive floor med tillgång till loungen) och gav oss ut i kulturlivet.

Efter Riksmuseet, lunch på en uteservering i solen, van Goghmuseet och en liten promenad tog vi en kanaltur i sakta mak, i sällskap av ett glas vin respektive en öl. Och på kvällen firade vi 40-årsmiddag på argentiskt steakhouse. Kanonkväll! Med väldigt många goda skratt då det uppdagades att maken råkat få med sig två svarta högerskor till kostymen. Så nu har han gjort Amsterdam på två högerskor. Men inte gnällde han för det! Vi höll på att flabba ihjäl oss när högerskorna skulle gå ut och gå...

Lördagen ägnades åt blomstermarknaden, Bibelmuseet, husbåtsmuseet (nu vill maken köpa husbåt i Amsterdam, han blev fullständigt förälskad i staden) och sedan ytterligare en kanaltur med en annan båt. Sedan shoppade vi loss på blomstermarknaden innan vi avslutade kvällen med indonesisk rijsttafel (eller hur det stavas). Det var väldigt gott - och väldigt starkt! Vi blev genomsvettiga, svullna om läpparna och täppta i näsan!! Men det var kul det också.

På söndagen hann vi med Tulpanmuseet innan vi strövade runt i stan, stannade på en uteservering och så småningom drog oss ut till flygplatsen.

Enda smolket i glädjebägaren var att vi missade Anne Franks hus. Jag har i och för sig varit där förut men hade denna gång förberett mig genom att låna boken (som jag inte läst sen mellanstadiet eller nåt) och maken var nyfiken, som ju var i stan för första gången. Vi hade tänkt gå dit på söndagen och på lördagkvällen fick vi veta att man bör reservera biljetter på nätet för att slippa stå i kö i många timmar. Så vi gick in på hotellets dator - och hela söndagen var fullbokad! Det var ju bara att glömma! Vi gick förbi huset på söndagen men kön ringlade sig runt hela huset så det får vi helt enkelt ta nästa gång. Gott råd således: ska ni dit, boka biljetter i förväg, i god tid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0