USA dag 4

Den här dagen ösregnade det. Vi som hade tänkt flanera i Central Park! Men vi hade också tänkt besöka Guggenheim-museet och det går ju alldeles utmärkt när det regnar. 

Vi inhandlade två paraplyer och begav oss till tunnelbanan. Vi kom på rätt linje inledningsvis men sedan vek tåget av åt ett annat håll så vi var ute i Bronx en sväng. Bara att kliva av och ta nästa tåg tillbaka. Men när vi slut kom till rätt station hade det slutat regna! Inget ont som inte har något gott med sig. 


Guggenheimmuseet har ju alltid sin Thannhausersamling med verk av bland annat Picasso, van. Gogh, Pizarro, Manet, Monet och andra kända storheter och det var ju kul att se. Men annars är det ju de tillfälliga utställningarna som är den stora grejen. Just nu var det sex våningar av italiensk futurism. Kanske inte vår favoritriktning direkt. 

Sedan ville Lilleman gå till Naturhistoriska museet så det blev en rejäl promenad genom parken trots allt. 





Väl framme var alla ganska trötta men Lilleman ville gå in eftersom filmen "Natt på museet handlar om detta museum". Nåväl, ett snabbt besök som startade med lunch blev det. Rätt jobbigt eftersom detta är ett av ganska få museer  som är öppet på måndagar. Dessutom var det ju dåligt väder OCH en massa skolklasser, så det var verkligen folk överallt och en ljudnivå som inte var av denna värld.


Men den stora fördelen med det tredagars New York-pass vi hade köpt var ju att 80 sevärdheter är gratis! Kostar en del men är värt det om man tänkt sig att besöka ställen med entréavgifter, för entréerna är svindyra. Vi hade tjänat in passen första dagen. Och så är det bra att kunna gå in och ut lite hur som helst på olika ställen. 

Efter en stunds vila på rummet (föräldrarna var ganska trötta men ungarna verkar ha hur mycket energi som helst) blev det en promenad till Chrysler Building. Det var väl inte så mycket att se, lite överskattat tycker jag.




Efter middag på Johns pizzeria i en gammal ombyggd kyrka gick vi till hotellet och packade.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0