USA dag 1


Så var då äntligen semestern här och vi kom iväg på vår drömsemester efter en slitsam vår med mycket arbete och lite ledighet. Dagen började tidigt. Klockan tre gick vi upp. Lite frukost fick det bli på Landvetter precis framför Majsans favoritaffär!

Vi flög till Bryssel med Brussels Airlines och sedan vidare med United Airlines till Newark. Jätteskönt att slippa JFK denna gång! Från flygplatsen gick det jättesmidigt att ta sig in till stan. Vi gick till en bussterminal några minuter från ankomsthallen, köpte tågbiljetter i en automat, klev på en gratisbuss till tågstationen och sedan på tåget in till stan. Det tog oss till NewYork Penn. Därutanför var detg lång taxikö och vi insåg att hotellet ju bara låg sex kvarter bort så vi promenerade dit på tio minuter.

Vårt hotell, Marriott Courtyard Times Square South, låg mitt i smeten, 50 meter från Broadway. Det var jättebra för det var faktiskt gångavstånd till mycket av det vi ville se!



Det fick bli en snabb stadspromenad så fort vi checkat in. Kända film-  och sagofigurer går omkring överallt kring Times Square men de vill förstås ha betalt för att man ska fotograferas med dem, så det fick bli en bild, annars kunde vi lätt gjort åt hela reskassan där!



Lilleman smakade Pretzels för första gången i sitt liv och blev överförtjust.


Det fick bli en tidig kväll. Vi låg ju trots allt sex timmar före i tiden! Middagen intogs på The Counter, ett ställe där man bygger sin hamburgare själv genom att fylla i en beställningssedel där man kryssar i vilket kött man vill ha i burgaren, vilket bröd, sås, toppings, fries osv. Kul grej!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0