Tropical Islands

Sju mil från Berlin ligger ett märkligt ställe vid namn Tropical Islands. Vi var där för fyra år sedan och alltsedan dess har ungarna velat återvända. Anläggningen är inrymd i en tältliknande gigantisk byggnad, från början avsedd för att bygga luftskepp i. Men så gick företaget i konkurs, byggnaden köptes upp av någon annan kreativ själ och så byggdes ett tropiskt paradis där det alltid är 26 grader varmt och stränderna är fulla av solbadande människor. Man kan åka luftballong härinne, flanera på shoppinggatan, gå i regnskogen och titta på flamingos och sköldpaddor, åka vattenrutschbana, bada i laguner eller i Söderhavet. Det finns en uppsjö av restauranger och barer, beduintält, bungalows och hotellrum och alltihop omgärdas av en kuliss.
 
Det är alltså en sorts låtsasvärld - ungefär som i filmen Truman Show. Men som sagt, ungarna älskar stället. Det funkar så att man löser entré och sedan stannar man så länge man vill. Passerar klockan tre på natten läggs det på ett nattillägg - det är alltså fullt möjligt att övernatta antingen på stranden eller boka ett hotellrum eller en bungalow. Tälten har dubbelsängar!
 
När man checkar in får alla i familjen ett armband som sedan scannas så fort man köper något. Det är alltså kontantlöst. Man betalar sedan hela kalaset när man går ut!
 
Det verkar som man sänkt priserna sedan förra besöket - vi ville minnas att det var svindyrt att äta härinne men denna gång var priserna helt överkomliga faktiskt.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0