Lite Luciabilder

Lucia har passerat och som vanligt var det flera olika lusseengagemang! Mamman i famljen älskar lucia och försöker vara med på ett hörn överallt.
 
Först på programmet stod skolans luciafirande i Församlingsgården. Fint! Så här såg mitt bidrag till luciatåget ut:
 
 
På självaste Luciadagen var det som vanligt luciakonsert med barnkörerna. Men innan dess började Mariakörens tjejer redan klockan tre på eftermiddagen med att dela upp sig fem och fem i fyra grupper och tillsammans med ledare gå runt och knacka dörr hemma hos folk, företrädesvis äldre personer. Så vackert och så uppskattat. Jag fick följa med som extraledare (och bära kaffekorgen). I korgen fanns kaffe och pepparkakor och en adventshälsning från församlingen. Helt fantastisk tradition att få vara med på - tänk om det fanns ännu fler sådana grupper som förgyllde luciadagen för gamla och ensamma. Även om varje grupp gick till ett antal hem så hade vi ju inte tid att besöka alla!
 

Efter ett par timmars lussande i hus och hem så var det dags för genrep i kyrkan och sedan kom nära och kära och andra för att beskåda det fina luciatåget (nu hade även de yngre barnen i Ansgarskören anslutit). Så högtidligt och fint program!
 

Kvällen avslutades (ja, det blev en sen kväll!) med att barnen tillsammans med kusin A åkte runt på mormorfarmors runda och lussade för några av hennes bekanta och grannar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0