Ett underbart initiativ

Det var på Credo-lägret i somras som tanken plötsligt föddes på att göra något med barnen en och en. En förälder, en unge. Det är bara 1,5 år mellan barnen och det gör att de lätt "buntas ihop". Nio veckor har de varit lediga och hänvisade till varandra, förutom när vi varit hemomkring och kompisar funnits att tillgå. I och för sig är våra barn lyckligtvis väldigt tajta och trivs bra ihop men de är en av varje kön, har helt olika intressen och är dessutom totalt olika som personer.

Alltså kom vi på att det nog vore bra att dela upp sig och åka bort med varsitt barn ett par dagar. Det var ett fantastiskt bra iniatiativ, som jag verkligen kan rekommendera. Den här gången tog jag med Majsan och maken tog med Lilleman. De fick själva välja vad de ville göra.

Lilleman önskade sig bio, biltävling och Jensens böfhus. Egentligen ville han allra helst åka gocart men maken hittade inget ställe med instruktör för en sjuåring så det får vänta. Alltså begav de sig till Jönköping där de checkade in på Scandic. Käkade lunch på Sibylla (sonens önskemål) och gick på bio för att se Kung Fu Panda 2 i 3D. Sedan gick de tillbaka till hotellet och satte sig i baren där sonen beställde en Sprite till sig själv, en öl till pappa, en skål jordnötter och en skål chilinötter. Så blev det en film på rummet innan de gick till Jensens och käkade middag. Lördagen spenderades på folkracetävling och när de kom hem berättade sonen utförligt för mamma om vilka bilar som vält och voltat och kört på varandra.

Majsan ville åka på spa. Men det är ont om spahotell med barnbehandlingar så jag kontaktade en tjej jag jobbat lite med som jobbar som massör. Hon fixade så himla fint åt oss. När vi kom fick Majsan lägga sig på massagebänken med en varm vetekudde på ryggen och handdukar över hela sig. Jag fick choklad, goda nötter, torkad frukt och en kopp te medan fötterna mådde gott i fotbad. Så blev det fotscrub medan Majsan fick taktil massage. Hon tyckte det var sååå skönt. Innan hon lämnade bänken fick hon en ansiktsrengöring och en chokladmask och huvudet inlindad in handduk. Så blev det fotbad, scrub, nötter och choklad för henne också medan jag fick massage. När jag var klar fick Majsan lägga sig på bänken igen. Chokladmasken tvättades bort och så fick hon ansiktsmassage.

Så åkte vi vidare till Alingsås och checkade in på Grand Hotel. Majsan ville vila lite på rummet så vi slängde oss på sängarna och låg och småpratade och läste nyinköpta tidskrifter. Sedan gick vi på stan och shoppade loss. Hamnade på Rabalder-rea där det var halva priset på allt. Ojojoj, vad fina kläder vi köpte där.

Så gick vi tillbaka till hotellet och vilade lite till, duschade och fixade till oss. Middag åt vi på grekisk restaurang och sedan gick vi hem och lade oss!

Efter frukost gick vi på stan igen och shoppade och fikade lite till innan vi åkte hemåt. På hemvägen var vi i Hedareds stavkyrka och fick lära oss lite om den.

Nästa gång blir det nog Lilleman och mamma som åker till ett ställe och Majsan och pappa som åker till ett annat. Funderingar pågår redan vad vi ska göra då!

Kommentarer
Postat av: Gun

Ni måste ha haft det jättemysigt alla fyra. Du, kan du inte ordna likadant för en äldre kollega också?

Kram

2011-08-15 @ 12:41:27
Postat av: mamsen

Eller en gammal mamma???

2011-08-18 @ 21:06:29
Postat av: Anonym

Ser ut som om jag skulle få bussa runt ett gäng tanter!!! Vi får väl se...

2011-08-18 @ 21:09:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0