Rosa maränger



Gör man chokladkrämen i inlägget nedan får man fyra äggvitor över. Det kan man göra smarriga rosa maränger av.

Du behöver
4 äggvitor
2,5 dl socker
några droppar röd karamellfärg

Vispa äggvitor och socker för hand i en rostfri skål över vattenbad tills temperaturen är ca 65 grader. Ta skålen ur vattenbadet och vispa kraftigt med elvisp tills smeten svalnat (man märker när den börjar tjockna och "sega till sig"). Vispa ner lite karamellfärg - man kan förstås välja färg men jag matchade de ljusrosa prinsessmuffinsformarna. En annan variant (som nog kommer på bloggen senare i sommar) är att smälta mörk choklad och röra ner i smeten precis innan man klickar ut marängerna så det blir ett randigt mönster. Klicka ut smeten i formar eller direkt på bakplåtspapper. Grädda i 130 grader ungefär en timme. Ta ut och låt marängerna "torka" - de ska dock vara lite sega inuti.

Kommentarer
Postat av: Susanne

Aha! Det där tårtfatet äger jag oxå... Oväntat va?? ;)

2010-06-16 @ 12:43:36
URL: http://ollesfamilj.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nämen vad säger du? Så förvånade vi blir...

2010-06-16 @ 17:24:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0