Fiolavslutning och avsked

Egentligen hade Suzukiföreningen sin vårkonsert för tre veckor sedan. Men igår var det avslutning på riktigt. Vår fiolfröken Britt går i pension efter 26 år på vår musikskola - och två och ett halvt år på "övertid" efter uppnådd pensionsålder. Hon önskade sig en kyrkokonsert med sina elever och så fick det bli. Och vilken konsert! Barnen var såååå duktiga. Nästan alla spelade solostycken - våra telningar bidrog också. Lilleman var först ut av alla solister och han spelade Suzukis Allegro finare än han nånsin gjort tidigare. Ganska snart i programmet följde så Majsan med Gosseks Gavotte (som är evighetslång och skitsvår så mamman var dönervös men solisten själv klarade det utmärkt och var "knappt ens lite pirrig" enligt egen utsago"). De spelade också några stycken, alla tillsammans:



Några solistbilder blev det inte, för jag var rädd att störa barnen med fotograferandet - mormor fick filma istället. Så följde de stora barnen som är helt makalöst duktiga.

Efter psalm och aftonbön var det egentligen dags för sista sången, "Idas visa" men då hade vi hittat på en överraskning. Barnen skulle nämligen tacka fröken på något sätt och vi hade tänkt göra det på tårtfesten efteråt men eftersom några av barnen inte skulle vara med på den fick den avtackningen bli i kyrkan. En mamma hade kontaktat mig och föreslagit att vi skulle köpa stora långskaftade röda rosor, en för varje elev (24 stycken). Denna mamman har en äldre dotter som är jätteduktig sångsolist - hon sjöng sången "In the arms of the angel" medan barnen i alla storlekar från tre till tonår gick en och en, hela altargången fram, och överlämnade varsin ros och en stor kram. Gissa om tårarna rann på både fröken och föräldrarna! Efter detta fick Britt stående ovationer. Det blev verkligen ett fint tack och hejdå!

Sedan festade vi på tårtbuffé i församlingsgården och jag överlämnade blommor och present från föreningen å styrelsens vägnar. Lilleman ville att vi skulle fota dem ihop med fröken och det är klart att vi måste göra det!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0