Framme i ett regnigt Österrike

Så passerade vi gränsen och började med lunch - med Alperna som bakgrund.



Så kom vi till vårt hotell som visade sig vara befolkat av enbart svenska barnfamiljer och ett svensk pensionärspar. Vi fick nya vänner redan första kvällen och hade hur trevligt som helst.

På söndagen gjorde vi första utflykten - till Burg Klammstein. En glad gubbe i tyrolerbrallor guidade oss på österrikisk tyska (det vill säga: vi förstod ett par meningar av allt han sa). Men framförallt Lilleman tyckte det var fantastiskt spännande att få klättra upp i borgen bland alla svärd, riddare och läskiga masker.


Vakterna var bestämda.


Utsikten högst uppe i borgen. Den här dagen skymtade vi faktiskt solen. Det var enda dagen på hela Österrikevistelsen som den behagade visa sig.


Man kunde provsitta kungsstolen.

 
En unge i buren och en fastkedjad. Fast det varade inte så länge...

Nästa dag åkte vi till en djurpark med en stor lekpark med "åkdon" av alla de slag. Då hade ovädret börjat så det var långärmade tröjor, munkjackor, regnjackor och paraply som gällde. Men det finns inget dåligt väder heter det ju.




En annan av de regniga dagarna åkte vi till Hohenwerfen - borgen där "Örnnästet" spelades in. Det ösregnade där också men det var bara att bita ihop.







Vi var på väg mot ytterligare en gammal borg men när vi kom upp på höjderna var det fyra grader och började snöa - då vände vi med våra sommardäck.

Det fanns dock en del att göra inomhus också. Härligast var ju termenbadanläggningarna där vi simmade ut i 35-gradigt vatten när det var tio grader och ösregn där ute!

Det varma vattnet fanns även i stadens fontäner.





Det var trevligt sällskap på hotellet. Efter ett par kvällar flyttade vi om så att det blev barnbord och vuxenbord. Ungarna stortrivdes tillsammans - särskilt hade Majsan tur som hittade tre nästan jämngamla tjejer.



Barhäng...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0