Ful fisk

Pappa var ute och fiskade i morse. Det enda han fick var fyra fjärsingar. Giftiga äckliga varelser som vi alltid fått lära oss att hålla oss långt ifrån. Men nu ska det tydligen vara en delikatess, så pappa tog hem dem och fileade dem. Det bidde inte mycket till fileer men en liten påse blev det. Och det finns väl fler i havet...

Pappa filearFarliga fisken
VARNING! Det kanske är på sin plats, trots allt, att påpeka att fjärsing är en MYCKET giftig fisk. Sticker man sig får man svåra smärtor, ibland kramper och i värsta fall kan det faktiskt leda till döden. Jag vill alltså inte uppmana till fjärsingrensning om man är ovan fiskare. Pappa har som synes en speciell fiskbräda och rör aldrig vid fisken annat än med kniven (och dessutom har han väl fileat några tiotusentals fiskar i sitt liv...)
Skulle du bli stucken (även döda fiskar har gift i taggarna) så håll den stuckna kroppsdelen i KOKHETT vatten, så varmt du bara tål i 30-60 minuter, försök avlägsna rester av gifttaggen och sök läkare. (Källa: Giftinformationscentralen)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0