Buffedags igen

Lilleman hade beställt hamburgare till sitt kalas. Vi tänkte att vi skulle ha lite annat plock också och på något sätt så blev det liksom en texmexbuffé. Gott var det. Jag vet att en del bloggbesökare har användning för recepten här så jag skriver ner dem även denna gång. Den här buffén räcker till ca åtta personer och kostade knappt 500 kronor att laga. Det tog mig och maken ca 45 minuter att fixa fram.

Hamburgare
800 gram nötfärs
1 dl vatten
2 buljongtärningar
1 msk barbecue-grillkrydda
1 äggula
1 msk olivolja

Koka upp vattnet med buljong och kryddor. Häll över färsen och tillsätt äggulan och oljan. Blanda samman och forma tio hamburgare. Stek i stekpanna. Servera med skivad lök och skivad tomat och såserna samt hamburgerbröd.


Tacokyckling
600 gram kycklingfilé
50 gram smör
1 msk pressad limesaft
salt
1 tsk sambal oelek
2 dl nachochips som krossas

Smält smöret och tillsätt limesaft, salt och sambal. Skär kycklingfilén i stora bitar (4-5 per filé). Doppa i smöret och vänd i nachokrosset. Stek i ugnen, 200 grader ca 15-20 minuter.

Pastasallad
500 gram pasta
1 paket bacon
5-6 soltorkade tomater i olja
En burk fetaost i olja
250 gram pärltomater
250 gram gula körsbärstomater
1 påse blandsallad

Koka pastan och skölj i kallt vatten. Strimla de soltorkade tomaterna. Blanda alltsammans i en stor skål.


Tortillastubbar
1 påse riven texmexost
200 gram rökt skinka
1 tsk sambal oelek
1,5 dl creme fraiche
5 stora tortillabröd

Blanda ingredienserna och bred på bröden. Rulla ihop och lägg på plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Grädda tio minuter i 200 graders ugn. Låt svalna lite och skär stubbar.

Bönsallad
Blanda en burk bönmix med en burk kikärter.

Såser
Tacosås
Tacosås blandad med creme fraiche
Guacamole (mixa 3 avocado och 2-3 vitlöksklyftor)
Cheddardip (finns på påse att blanda med mjölk och koka upp)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0