Lilleman har fått psoriasis

Efter många om och men och telefonsamtal kom vi så slutligen (klockan tio)  in till en distriktssköterska på vårdcentralen som tittade på E:s utslag i tre sekunder och sedan sa: "Ni har möjligen inte psoriasis i släkten?" Jooo, sa jag.

Så blev vi nedskickade till ljusbehandlingen, som öppnade halv elva. I väntan på det blev E plötsligt väldigt sugen på att gå på café och fika lite. Såklart vi gjorde det! På ljusbehandlingen kollade två syrror på honom och konstaterade att, ja, det var nog psoriasis men att en hudläkare måste ställa diagnos. Samt att de aldrig hade haft ett så litet barn med psoriasis där. Men visst kan det förekomma - vanligen bryter det ut i samband med halsfluss. Vi fick recept på en salva och begav oss hemåt och smorde in honom. Det var ingen brådska med hudläkare och diagnosen gör ju varken till eller från eftersom det ändå inte går att bota med annat än salva, menade sköterskorna. Så blev det värre kunde vi bara höra av oss. 

Nu ikväll ringde en sköterska från ljusbehandlingen och sa till maken att hon pratat med hudläkaren som ville att E skulle till en barnläkare. Hon hade ringt och lämnat över alla uppgifter till barnmottagningen så nu ska vi ringa dit istället.

Lite låg var jag i eftermiddags, och maken också, men det kunde ju varit värre. En av sköterskorna lade handen på min arm och behandlade mig som om hon just lämnat ett kroniskt cancerbesked: "Du ska inte vara orolig, man lär sig leva med psoriasis och det finns jättebra salvor och duktig personal så det är INGET att vara ledsen för och dessutom BEHÖVER det ju inte vara så illa så att det faktiskt är psoriasis". Jag bara tittade förvånat på henne. Kära nån, det finns väl betydligt värre sjukdomar som ens lilla barn kan råka ut för än detta!!! Även om det hade varit skönt att vara utan det.

Lilleman på fiket
Så klart att vi gick på café!

Kommentarer
Postat av: Annelie

Hallå! Hoppas det blir bättre med psoriasisen!! Det är väl många som får det, även om man helst vill slippa som du skrev. Ha det så bra hela familjen! Så kul att kika in på din fina blogg!! Kram, Annelie W.

2009-01-27 @ 15:55:08
Postat av: Åsa Johansson

Nu har ni väll uppfyllt er kvot av sjukbesök för en bra tid framöver får vi hoppas. En god hälsning om bättre hälsa, kram Åsa med familj.

2009-01-27 @ 19:18:39
Postat av: Anna

Annelie - ja, visst, det är ju jättevanligt. Vi hade bara trott att det skulle dröja till tonåren, åtminstone. Men det kan ju bli lindrigt, vi får se. Då är det ju inget direkt problem.



Åsa - Japp! Sa just det på jobbet idag, att vi som nästan aldrig varit hos läkare förut har väl gjort ifrån oss för ett tag nu. Var hos barnläkaren idag - och fick remiss till hudläkaren!

2009-01-28 @ 16:01:31
Postat av: Annelie

Hallå igen! Hoppas verkligen att det blir lindrigt för honom, så att han slipper ha det jobbigt. Förstår att det är trist såklart, menade inget annat!! Ni har sååå söta barn, så fina bilder här på bloggen. Kram Annelie W.

2009-01-29 @ 10:51:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0