Mammauppvaktningen

Eftersom jag ligger brutalt efter så kommer här en liten sammanfattning av förra lördagen (bilderna var kvar i kameran).

Så här ser en pensionär ut
Så här ser en nybliven pensionär ut.

Vi hämtade mamma halv tolv - och pappa med för den delen. Brorsan skulle ha med sig badtunnan till ett ställe och det utnyttjade vi. Jag sa till pappa att ta med en väska med ett par handdukar så mamma skulle tro att badkläderna var med.

Badtunnan hängde efter bilen och förvillade lite
Tunnan hängde bakom.

Jag vet inte om hon gick på det men tunnan åkte efter bilen ända till Borås. Där var vi på Borås museet - ingen höjdare direkt. Vi var uttråkade efter fem minuter och problemet var att brorsan hade åkt iväg med tunnan och det skulle dröja över en timme innan han var tillbaks. Vi gick ut i parken, jubilaren frös om fötterna och allt kändes allmänt misslyckat så maken körde iväg henne, pappa och S till baren på Grand istället! Sen hämtade han mig och barnen.

Så fick hon mata duvor i parken
En pensionär måste kunna mata fåglar.

På väg till lunchstället lät vi den nyblivna pensionären stanna i stadsparken och mata änder och svanar. Det tyckte hon var väldigt skojigt! Vi hade bokat bord på Babbel och där käkade vi tapas tills vi storknade. Jättegott! Sedan åkte vi hem och mor och far fraktades till Sagateatern för att se Boråsrevyn. Maken och jag tog itu med middag och dukning.

Dukningen blev i svart och lime
Dukning i lime och svart.

Sedan kom A och S med föräldrarna. Menyn bestod av följande.

Parmesankorgar med laxsallad, pestodressing och rostade pinjenötter
Helstekt rådjursytterfilé med palsternackspuré och vinbärssky
Utvalda ostar med fikonmarmelad och kompott på Williamspäron
Vit chokladmousse med färska hallon


Tyvärr blev det bara förrätt och efterrätt som kom med på bild men det var lite körigt...

Förrätten bestod av parmesankorg med laxsallad och pestodressing
Parmesankorgarna blev lite festliga. Bara att lägga ut parmesan i rundlar på bakplåtspapper och låta smälta i ugnen, sedan böja dem över upp- och nervända glas.

Lilla E fick äta efterrätten i sängen, så sent blev det
Det blev så sent innan vi ätit upp allt så barnen fick äta efterrätten i sängen. Med tandborstning efteråt, såklart, är väl bäst att tillägga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0