Askersundsveckan är slut

Så var vi hemma igen, alltså. Bästa barndomsväninnan och jag har tillbringat fem dagar i vår barndomsstad - fem personer i en campingstuga på 16 kvadrat, i ösregn och storm. Men det gick bra det också! Och kul hade vi. Barnen var förstås nöjda vad vi än hittade på. De kanske inte riktigt fattade nostalgin i att gå omkring i våra gamla kvarter men de var överlyckliga över vår gamla lekpark.

Dagarna började med frukost:
frukostdags

Och slutade med sagostund:
sagostund före läggdags

Det regnade och blåste mest hela tiden - bara en enda dag var det sol och promenadväder. Så det blev till att hitta på inomhusaktiviteter. Som till exempel Lek- och bushuset i Örebro.
rutsch i full fart
Rallykalle
G i bollhavet

Och så var vi på ett fantastiskt ställe i Hallsberg. Childrens museum heter det. Den som varit på Barnens hus i Tidaholm vet vad jag talar om, men detta var ÄNNU bättre. Det fanns bilbanor, en ladugård med häst att rida på och ko som man kunde mjölka! (inte riktiga men det brydde sig inte ungarna om), café med virkade och sydda bakverk i massor, utklädningskläder, en scen, ett fiskerum, rullstolar och en brandstation, en barnavårdscentral med riktiga grejer, en tandläkarmottagning och en hel affär att handla i. Den såg så riktig ut att väninnan T som gick in där för att se om vi var där vände och gick ut för hon trodde först att hon kommit in i en riktig affär! I entreavgiften på 30 spänn för vuxna ingick kaffe! Så barnen lekte i timtal medan T och jag fikade.
Bilar bilar
Muffins i cafeet
En liten brandmanRullstolsrally
Ridning i stalletClown på besök
Hos tandläkaren
En alldeles riktig affär
Det fanns en riktig kassa

Men det kunde göra vem som helst lite trött...
Lite trött

Caféer fanns det gott om i Askersund så vi fikade oss genom stan. Här på Lilla caféet:
lilla cafeet

Och som sagt, en dag kunde vi tillbringa i vårt gamla bostadsområde. Vi gick gata upp och gata ner och tittade på våra gamla hus som vi växte upp i. Och så hade vi med oss picknicklunch som intogs i vår gamla lekpark - som förstås förnyats och moderniserats.
G i lekparken
I mammas lekpark
Klättra klättra
G bland molnen

Dagen avslutades i Hembygdsparken
I hembygdsparken
Lilla G

Under veckan blev E och G riktiga polare som lekte från morgon till kväll. Fast ibland rök de ihop och började gräla, med kommentarer som gjorde att vi hade svårt att hålla oss för skratt! Nu lär det dröja tills vi ses igen - vi bor 80 mil ifrån varandra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0