Lite berättelser från Kenya

Som utlovat kommer här några bilder från Kenyaresan. Det är svårt att beskriva de upplevelserna i text och bild - egentligen omöjligt. Men här kommer några smakprov.

Efter att ha landat i Nairobi på lördagmorgonen reste vi till Voi - en resa som tog nästan hela dagen. På söndagmorgonen åkte vi till den lilla byn Mgeno för att fira gudstjänst. Resan tog nästan två timmar för vägarna i Kenya är ett kapitel för sig. Dessutom skulle vi ha med en cykel som en av tjejerna samlat pengar till.

Som sagt....vart tog vägen vägen? Vi är ju på en åker å åker...

Vart tog vägen vägen?

Och hur ska det gå med cykeln?

Ja, hur ska det gå?

Så här ser typiska kenyanska hus ut på landsbygden - byggda av pinnar, röd lera och koskit!

Typiskt kenyanskt hus

Till på köpet kom det en massa dromedarer på "vägen" till kyrkan
Dromedarer på vägen

En mamma på väg till kyrkan med barnen
Mamma på väg till kyrkan

Vilket mottagande vi fick! Hela församlingen stod utanför och sjöng och dansade och var överlyckliga för att vi kom! Vi blev helt rörda och tårögda.
Varmt mottagande i Mgeno

Efter gudstjänsten vankades mat. Vi fick också träffa en aidssjuk liten pojke (som fyller fyra i juni) och hans svårt sjuka 27-åriga mamma som befann sig i sjukdomens sista stadium. Av hänsyn till dem känns det inte rätt att lägga ut bilder på dem här, men ni kan ju själva tänka er...

Det visade sig också att man i Mgeno öppnat en alldeles ny förskola! Sju barn var inskrivna och av en händelse hade en utbildad förskollärare flyttat till byn för att egentligen bli jordbrukare. Men nu jobbar hon som volontär med förskolan. De har ingenting alls, utan lånar lite grejer från förskolan i Voi. Jag hade fått med mig 500 kronor från väninnan T som själv är förskollärare att använda till något lämpligt. Och vad kunde vara lämpligare än att skänka hennes pengar till den nya förskolan. Så här glad blev förskolläraren Serah då, som genast bjöd hem mig till sitt hus. Baksidan (som syns bakom henne) hade precis rasat ihop vid ett häftigt regnoväder.

image283


Mer om resan kommer! I nästa avsnitt: bland palmer i Mombasa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0