Päronkaka med syltad ingefära

Barnen och jag fick en obeveklig lust att baka när vi kom hem. Det blev päronkaka - en variant på morotskaka fast med päron helt enkelt. Så god att ni antaligen kommer att vilja ha receptet. Så här kommer det:

Smöra och bröa en form. Smält 100 gram smör eller margarin och tillsätt sedan 1,5 dl mjölk. Vispa 3 ägg och 3 dl socker vitt och tillsätt smöret och mjölken. Blanda 4,5 dl mjöl, 1 msk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver och sikta ner det i smeten. Tillsätt tre skalade och rivna päron (det går bra att grovriva) samt skalet av en citron. Baka i 175 grader, ca 40-45 minuter.

När kakan svalnat: blanda 1 burk Philadelphiaost och 1 dl ricotta eller kesella, 1 msk vaniljsocker och 1 msk florsocker. Bred över kakan. Hacka syltad ingefära (finns i asiatiska hyllan, kallas ibland sushi-ingefära) och strö över kakan.

Godaste päronkakan med syltad ingefära

Kommentarer
Postat av: Sassa

En dum fråga kanske, men varför heter den päronkaka när det är rivna äpplen i den? Var är päronen??

2007-11-12 @ 20:44:57
URL: http://ollesfamilj.blogg.se
Postat av: Anna

Jag skulle bara kolla om du var med...

Haha, nej skämt åsido, det ska såklart vara päron och inte äpplen. Har ändrat det nu. Tack för det! Det hade jag aldrig sett själv.

Kakan kan rekommenderas! Med PÄRON!

2007-11-12 @ 22:26:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0